Psychotherapie kinderen & jongeren: Wat

In een ideale wereld zouden we alle kinderen willen toewensen dat ze met veel gemak het leven in al zijn facetten ontdekken. Voor ouders kan het heel veel deugd doen wanneer hun kind met weinig moeilijkheden door het leven walst. Toch geraken alle kinderen vroeg of laat wel eens uit balans. Dit is heel normaal, en vaak lossen de zorgen zich vanzelf op. Andere problemen zijn echter van langere duur. Ze zijn soms verbonden met een duidelijke, concrete gebeurtenis. Maar soms is het ook gissen...: je voelt dat er iets is, maar je krijgt het maar moeilijk te pakken. Of jullie hebben al heel wat geprobeerd om de situatie om te draaien, maar de zorgen blijven de kop op steken.

Ook jongeren kunnen het gevoel hebben dat ze 'vast' komen te zitten, dat niemand hen begrijpt of dat ze zichzelf niet begrijpen. Omgekeerd kunnen ook ouders zich zorgen maken over hun tiener, maar het gevoel hebben dat ze geen vat meer hebben op hem of haar.

Tenslotte kan je ook als ouder zelf het gevoel hebben dat je vast komt te zitten. Opvoeden loopt helemaal niet zoals je had verwacht, je bent niet de ouder die je wil zijn of jij en je partner slagen er niet in jullie ouderrol op elkaar af te stemmen, je bent bezorgd om de ontwikkeling van je kind of je voelt dat je relatie met je kind onder druk komt te staan, ... .

In deze omstandigheden kan psychotherapie zinvol zijn. Het is een vorm van hulp die bedoeld is om kinderen, jongeren en hun ouders te helpen bij psychische zorgen of moeilijkheden. We geloven er in dat de klachten een betekenis en een functie hebben, en engageren ons om samen met alle partijen op zoek te gaan naar een gepaste therapie die afgestemd is op de ontwikkeling. Deze therapie zal er uiteindelijk op gericht zijn dat mensen zelf verandering kunnen teweeg brengen in hun leven. Meer informatie rond hoe we dit proberen verwezenlijken, valt te lezen op de pagina 'werkwijze'.

Module voor wie

module werkwijze

module team

Module tarieven